Documentaire Doof & migratie

Ben je doof en migrant?

Ben je doof en migrant? Dan kom je tijdens je migratie verschillende uitdagingen tegen. Van het leren van nieuwe talen en culturen tot het doorlopen van verschillende administratieve procedures of het zoeken van een gepaste school voor je kinderen. Doof Vlaanderen wil met deze website een tool bieden voor deze groep dove migranten en nuttige informatie omtrent immigratie op een toegankelijke manier aanbieden. Ook geven we info over waar je dove personen kan ontmoeten zodat je de Vlaamse dovengemeenschap zelf kan ontdekken. In bovenstaande documentaire laten we dove migranten en enkele deskundigen aan het woord.

Nieuws

Er is een nieuw cursusaanbod voor dove migranten!

Kom en ervaar onze prachtige gebarentaalomgeving. Hier leer je de Vlaamse Gebarentaal en leer je hoe de Belgische samenleving werkt.

Wil je graag:

• Vlaamse Gebarentaal leren;

• meer leren over de Belgische cultuur;

• leren over de Belgische samenleving? 

Dan is dit de cursus voor jou! Schrijf je snel in via deze link

Oproep: participanten interviews voor masterproef rond de ervaringen van dove vrouwen die verhuizen voor de liefde

Vorig jaar liep Ine Martens vijf maanden stage rond het project Doof & Migratie in het kader van haar masteropleiding gender en diversiteit. Dit jaar schrijft ze haar masterproef over de ervaringen van dove vrouwen die naar België verhuizen voor de liefde. Hiervoor is ze op zoek naar participanten om interviews af te nemen. Ben jij een dove vrouw die naar België is verhuisd voor de liefde en wil je graag meewerken of wil je meer informatie? Dan kan je Ine contacteren via mail op ine.martens@ugent.be of via webcam/WhatsApp op 0479/686557.

Affiche kan je hier vinden

Lancering documentaire en website

​Doof Vlaanderen lanceert Doof & Migrant: een documentaire en een website voor en over dove vluchtelingen en migranten 

In oktober 2017 startte Doof Vlaanderen met een nieuw project over dove migranten en vluchtelingen: het gaat hier zowel over mensen die hun land ontvluchten voor oorlog als over dove mensen die bv. in het kader van hun werk verhuizen naar België... Het project wordt gefinancierd door de minister van Cultuur. 

Ondertussen hebben we hard gewerkt aan de resultaten van het project. Zijn jullie benieuwd? 

Op dinsdag 23 oktober organiseert Doof Vlaanderen in het Huis van het Nederlands in Brussel een evenement waar de documentaire en de website Doof & Migratie gelanceerd worden. Iedereen is welkom: medewerkers van diensten, organisaties, dove migranten, leden van de dovengemeenschap…  

Hierbij vind je de flyer met het programma. Schrijf je snel in voor 17 oktober 2018!  

Inschrijven: klik hier.